Veel gestelde vragen

Is het gebruik op de openbare weg van de producten op deze site toegestaan?

De producten die op deze site worden aangeboden in de kleuren wit en blauw zijn niet toegestaan op de openbare weg en mogen enkel gebruikt worden voor show-doeleinden. Het gebruik van de producten op deze site in de kleur amber/oranje zijn in een aantal gevallen wel toegestaan en soms zelf verplicht. In de wegenverkeerswet wordt hier het volgende over geschreven:

De Minister van Verkeer en Waterstaat;

Gelet op de artikelen 13, tweede lid, 22, 26 en 71 van de Wegenverkeerswet 1994;

Artikel 6

1.Bij de volgende werkzaamheden of omstandigheden voert een voertuig, indien de kans bestaat dat het voertuig niet tijdig door andere weggebruikers wordt opgemerkt, geel zwaai-, flits- of knipperlicht:

a. werkzaamheden ten behoeve van de hulpverlening op of langs de weg met kennelijk daartoe ingerichte motorvoertuigen;

b. werkzaamheden ten behoeve van wegen, werken of inrichtingen op, aan, in of boven wegen, daaronder begrepen gladheidbestrijding of sneeuwruimen;

c. werkzaamheden met kennelijk daartoe ingerichte motorvoertuigen voor de hulpverlening aan en het repareren of bergen en wegslepen van voertuigen;

d. vervoer van ondeelbare lading voor zover het voertuigen betreft waarvoor krachtens het Voertuigreglement ontheffing is verleend inzake de afmetingen van deze voertuigen of hun lading;

e. het begeleiden van transporten waarvoor een ontheffing is verleend, voor zover die begeleiding uit de ontheffing voortvloeit en dit geschiedt met daartoe speciaal uitgeruste voertuigen;

f. het begeleiden van militaire colonnes;

g. het rijden met landbouw- of bosbouwtrekkers en motorvoertuigen met beperkte snelheid, of daardoor voortbewogen aanhangwagens, die, met inbegrip van de lading, breder zijn dan 2,60 meter.

Wat is de garantie periode op de producten van Siga?

Op alle producten zit standaard 1 jaar fabrieksgarantie. Op sommige producten van Siga zit een langere garantie termijn, dit is te vinden bij de specificaties van de betreffende producten.

Is het aansluiten van de Siga producten moeilijk?

Enige basiskennis van elektronica is wel belangrijk, maar met “normaal” gereedschap en technisch inzicht is montage en aansluiten goed te doen.

Om het u nog makkelijker te maken bieden wij voor een aantal producten een installatievideo en praktijkvoorbeelden aan.

Inbouw door ervaren installateurs is ook mogelijk, waar en wanneer het u uitkomt. Kijk voor meer informatie onder het hoofdstuk "inbouw"

Natuurlijk kunt u voor vragen altijd contact opnemen met uw dealer. Ook kunt u bij de dealer terecht voor installatiemateriaal als schakelaars en kabel.

Is de kleur amber hetzelfde als oranje?

Ja, bij producten binnen de signaalverlichting is de kleur amber de officiële naam voor de alom bekende oranjeverlichting.

Kan ik ook online bestellen?

Helaas is dit niet mogelijk, wel beschikken al onze dealers over een eigen bezorgservice. Neem contact op met uw (dichtstbijzijnde) dealer voor de mogelijkheden.

Zijn de getoonde prijzen per set of per stuk?

Een aantal producten van Siga worden per set verkocht, dit zijn voornamelijk de flitslampen. Bij de specificaties van het product vindt u of het getoonde product per set of per stuk wordt verkocht.

Bij een set is de getoonde prijs dus ook de prijs voor 2 stuks.

Alle prijzen zijn exclusief BTW.

Ik ben opzoek naar een product maar deze staat niet op de site.

Bent u opzoek naar een specifiek product maar staat deze niet op onze site afgebeeld? Stuur dan een mailtje met productomschrijving en evt. afbeelding naar info@ledflitsers.nl