Siga Wig/Wag (kop)lamp flitsunit

Advies verkoop prijs:
€ 75,26

Artikel nummer:
SigaHF022

 

  • 3 patronen: alternerend snel/langzaam en simultaan
  • Max. 15 A
  • Niet geschikt voor xenon lampen
  • Unit volledig gegoten in Epoxy
  • 12volt
  • Afmetingen: 80x50x30mm

Sinds 2009 is het gebruik van simultaan flitsende koplampen ook voor politie en ambulance voorgeschreven waar voorheen enkel de brandweer hiervan gebruik maakte.

Doordat deze Siga unit de bestaande koplampen (dim, rem of andere verlichting ook mogelijk) aanstuurt blijft de buitenkant van het voertuig ongewijzigd. Daarom is deze wig/wag unit ook bijzonder geschikt voor onopvallende (hulpverlening)voertuigen. De grootste attentiewaarde wordt verkregen door het grootlicht van het voertuig aan te sturen, met name bij zeer helder/zonnige weersomstandigheden bewijst deze unit zijn nut. In het donker wordt afgeraden deze unit in werking te hebben aangezien dit verblindend kan werken.

Door de zogenaamde “over-ride” aansluiting op deze unit blijft de standaard werking van het grootlicht behouden. Deze unit wordt veel gebruik om het grootlicht te laten knipperen maar kan ook voor andere lampen worden gebruikt, denk aan dimlicht, remlichten, mislichten enz.

Voor de installatie van deze unit is enige kennis van (auto)elektronica vereist, u zult extra bedrading moeten aanleggen om de unit en (kop)lampen aan te sturen. De elektronica van de aansturing zelf is volledig gegoten in epoxyhars waardoor deze uitstekend bestand is tegen de heersende invloeden in b.v. de motorruimte.

De unit heeft 3 apart instelbare standen:

1. Alternerend, snel

2. Alterneren, langzaam

3. Simultaan